En stressfri middagsfrid

Tid liknas idag närmast vid en lyxvara och är något som alla människor önskar att det fanns mer av. Förutom jobb, familj, hem och ärenden som måste utföras så önskar ju sig de flesta tid till saker som att träna, träffa vänner, syssla med en hobby, gå på bio eller resa. Varje minut räknas och ett ställe där detta särskilt märks är under middagen, som istället för att vara en njutningspaus i vardagen lätt blir en frustrerande och hektisk upplevelse då det finns så mycket annat att hinna med.

Det finns dock lösningar och små knep för att frigöra mer tid och att kunna koppla av, till exempel att sätta sig ner och se över hur man prioriterar och med papper och penna sätta upp ett rimligt schema. Eller varför inte låta någon planera saker åt dig? Middagsfrid erbjuder matkassar av riktigt bra kvalitet och är ett perfekt sätt att skapa ro både inför och under middagen.

Slipp beslutsångesten

Att handla hem en matkasse har blivit allt mer populärt och det beror bland annat på att det ger konsumenten möjlighet att i lugn och ro kunna planera i förtid. Efter en lång arbetsdag kan en så enkel sak som att handla mat upplevas som stressigt och fullt av beslutsångest. Den där planerade broccoligratängen går inte att göra för det är slut på broccolin, inköpslistan är borta och läsglasögonen är kvar på kontoret så det går inte att läsa om produkten är glutenfri eller inte. Spenat eller rucola? Grön eller röd paprika? Kyckling eller fisk? Med en matkasse behövs inte en tanke ägnas åt saken eftersom alla beslut redan är fattade och det går det att sätta sig vid middagsbordet med ett lugnare humör!

Goda recept

God mat är en av livets många njutningar och det finns en myriad av recept som är kul att prova på. “Det är bra att konsumenterna lagar mat på ett kreativt sätt” säger Hanna Jormanainen som är manager på Whirlpool som en kommentar på en ny studie som visar att hälften av alla svenskar lagar mat hemma varje dag och trots att det fortfarande är fler kvinnor som gör det så har matlagningsintresset bland män ökat rejält under de senaste åren. På TV är matlagningsprogram populärare än någonsin och det finns massor med frestelser att prova på.

Att ta en liten paus och leta upp ett recept som verkar spännande är en stimulerande upplevelse, men få saker är så frustrerande som att börja laga maten bara för att upptäcka att en viktig ingrediens saknas. Åter kan en matkasse vara räddaren i nöden, då de kommer med smakliga recept där alla ingredienser är inkluderade med automatik.

Särskilda behov

Många människor är allergiska, och idag är det dessutom vanligt att utesluta saker som gluten eller animaliska produkter av hälso- och samvetsskäl. I Sverige växer antalet veganer ständigt och det är inte ovanligt att olika medlemmar i ett hushåll har olika kostbehov. Att stå och läsa innehållet i alla matvaror är både tidskrävande och tråkigt men samtidigt nödvändigt om det finns så många olika krav och behov. Det här löses enkelt med en matkasse då särskilda specifikationer kan anges och den anpassas därefter, och med det blir middagen harmonisk då alla fått vad de vill.