Påverkas välmåendet av skönhetsbehandlingar

När du känner dig lite extra glåmig och funderar på hur du skulle kunna boosta självkänslan, så har du säkert funderat på om en skönhetsbehandling skulle kunna göra susen. Kan självkänslan egentligen påverkas positivt genom skönhetstricks och förändringar, eller är det bara vi själva som får en illusion? Påverkas vårt välmående av skönhetsbehandlingar?

Det finns alla sorters skönhetsbehandlingar som förbättrar vårt utseende. På Inskinity har du ett brett urval av tjänster som ger dig ett yngre ansikte eller reducerar skavanker på kroppen. Prova t.ex https://www.inskinity.se/behandlingstyp/dermapen-4 för en hudföryngring och se hur ditt inre påverkas.

kvinna rör sitt ansikteKommer skönhet inifrån eller utifrån?

Den stora frågan som många skeptiker och även en stor del av världens befolkning frågar sig, är – kommer egentligen skönhet inifrån eller utifrån? Somliga menar på att det enbart är samhällets skönhetsideal som påverkar en människas beslut om att förändra sig till det yttre eller inte. Att de som går igenom behandlingar är fåfänga och egentligen inte vet vilka de är innerst inne. Dock känner en stor del av de som provat ett ingrepp och velat göra det sedan länge, att de är nöjda med resultatet och att det faktiskt har sporrat självkänslan. Kanske man skämdes för sina små bröst eller sin breda näsa. Och efter ingreppet känns det som om man slipper skammen. Den känslan kan ärligt talat vara guld värd.

Ångra eller inte ångra

Förvisso finns det många som ångrat skönhetsingrepp som bröstförstoring eller fillersinjektioner, men det finns också den större delen som inte gör det. Mycket beror givetvis på behandlarens erfarenhet och kompetens att hantera nålar och redskap eftersom man i de flesta fall efterfrågar ett så naturligt resultat som möjligt. Tanken med skönhetsingrepp är att en skillnad ska märkas men inte alltför mycket. Det är just det som en behandlare får som utmaning. Om en person ångrar ett skönhetsingrepp är det oftast för att hen inte är nöjd med resultatet. Eller det känns onaturligt att ha implantat i sig och dylikt. Vad du än gör för ingrepp bör du kolla upp plastikkirurg och/eller behandlare noga och läsa massor av omdömen innan du bestämmer dig. Be att få se före/efterbilder och om du t.ex fyller läppar – börja smått och utöka dosen med tiden för det bästa resultatet.

kvinna gör yogaövningMår man bättre av skönhetsbehandlingar?

Sammanfattningsvis – mår man bättre av skönhetsbehandlingar eller är det bara en illusion man har eftersom problemen ligger djupare än så? Helt klart beror det på det enskilda fallet. En person som länge gått och mått dåligt eller blivit mobbad för sina utstående öron kan få hela sitt liv förändrat genom att känna sig ”normal” igen. Visst har skönhetsfel och självkänsla mycket att göra med andras blickar, men varför skulle det egentligen vara något fel i det? Alla människor vill se bra ut i andras ögon – det är en naturlig del av vårt beteende. Något som dock borde bearbetas är om alltför många skönhetsfel rätats till som egentligen inte är skönhetsfel utan karaktärsdrag. EN människa bör aldrig förlora sin karaktär eftersom det är det som gör oss unika.