Ny mirakelkur i Indien

Olika skönhetsideal och trender finns runt om i välden, och också olika metoder för att uppnå detta – vissa mer udda än andra, som till exempel den senaste mirakelkuren i Indien: medikamenter från Indiens heliga kor.

kor-och-kalvarKor är heliga i Hinduismen och eftersom att Indien till mestadels är ett hinduiskt land är korna något man där behandlar med vördnad. Men indiernas ko-dyrkan kan ha gått lite väl till överdrift skulle kunna tyckas ur ett västvärldsperspektiv. Där är det nämligen inget ovanligt att riktigt hängivna troende tar vara på kons medikamenter och till exempel dricker som ett hälsoelixir eftersom detta sägs vara ett riktigt supermedel. Men man äter inte kon, det kan man straffas för. Dock är det senaste att man också ska använda medikamenterna i annat syfte – nämligen för sin fåfänga.

”Hinduiska världsrådet Vishwa Hindu Parishad har nu börjat sälja skönhetsprodukter som innehåller kobajs och kokiss. Produkterna är överlägsna kiss- och bajsfria skönhetsprodukter, menar de.” läs mer om mirakelkuren här.

Urin som skönhetsprodukt

Precis som citatet ovan statuerar har man nu börjat sälja skönhetsprodukter baserade på den heliga kons medikamenter och detta sägs alltså vara en bättre skönhetsprodukt än alla andra kiss- och bajsfria produkter på marknaden. Till exempel används redan medikamenterna för olika sjukdomar och detta eftersom att dessa sägs skydda mot bland annat cancer och hjärtsjukdomar, plus att kons nummer 2 också sägs vara bra som behandling för acne. Så att göra fler skönhetsprodukter av detta är egentligen inte ett så stort steg – och den som inte vill dricka mirakelkuren i sin rena form kan känna sig trygg med att det också finns en coladryck spetsad med det magiska elixiret!