Fimpa cigaretten med hypnos?

Har du också hört talas om att hypnos kan hjälpa dig att sluta röka? Även om metoden inte fungerar på alla och det inte riktigt är vetenskapligt fastställt, så finns det en sak som är viktig att veta: det varierar vad som funkar. Vissa behöver en tydlig övergång, andra vill sluta tvärt, en del vill ha ackupunktur och andra testar hypnos. Det är upp till den som ska sluta röka att försöka tänka ut något sätt som skulle kännas bäst för den.

Att sluta röka är en individuell process som för många är mycket jobbig och svår. Några kan ha rökt så länge att det är en så pass välintegrerad del av ens vardag. Därför är det vktigt att som närstående ta hänsyn till att alla sluta röka-knep inte alltid ser så rationella ut. Är du mer praktiskt och rationellt lagd kan du göra som många andra och sluta röka med hjälp av e cigg. Det bästa knepet är att trappa ner nikotinet successivt och därefter sluta helt.

Att sluta röka är svårt

Många som som slutar röka stöter på olika typer av utmaningar. Det beror helt enkelt på varför man rökte från första början och vad det var man ansåg vara så trevligt med att ta den där ciggen på morgonen. På samma sätt som att olika bantningsmetoder funkar, så krävs olika metoder för att få olika människor att sluta röka. En del tycker om att äta någon ersättningsbar till lunch, medan andra föredrar att ställa om sin kost, börja träna och så vidare. En del föredrar LCHF, andra föredrar stenåldersmaten. Det viktiga är att omgivningen ser på den som försöker med respekt.

Kanske blir det svårt att se på om någon ska försöka sluta röka med hypnos. Men kanske skulle du bli mer tolerant om du fick höra att det faktiskt har fungerat för många. Hypnotiker idag arbetar aktivt för att bli kvitt sitt dåliga rykte som något ovetenskapligt och magiskt. Läs i Jnytt.se om hypnotikern som själv började med hypnos eftersom det fick honom att sluta röka, eller om hypnotikern som ser det som sitt stora kall att hjälpa folk att sluta röka. Det viktigaste är att du i slutändan hittar det som känns bäst för just dig.

Olika lite mer udda sätt att sluta röka

  • Hypnos
  • Akupunktur
  • Betting
  • Bli gravid
  • Börja snusa
  • Börja med e cigg (kanske inte helt udda ändå)