Vänd dina dåliga matvanor

Har du en bestående motivation att börja äta nyttigare men vet inte riktigt hur du ska komma igång? När det blir för jobbigt i butikerna och när godiset nära kassorna lockar så är det svårt att välja rätt. Med en matkasse kan du hitta en utväg.

En matkasse kan hjälpa dig att bryta gamla dåliga matvanor. Med ett nyttigare tema så slipper du dras med sötsaker och onödiga livsmedel i dina egna matpåsar bara för att du fallit för suget. En matkasse är balanserad, varierad och framförallt god.

hand med bakverkSå blir du av med suget

Det är bevisat att om du avhåller dig från något i minst tre veckor så avtar suget eller begäret efter det. Likaså gäller det när du testar en ny vana som kan vara svår i början – såsom träning. Det gäller således att hålla ut och vara disciplinerad några veckor för att må bra sedan.

Om du börjar äta nyttigare så kommer du garanterat känna dig piggare, mindre argsint, sova bättre, och helt enkelt må bra inifrån. För att inte lockas så mycket av den dåliga maten som egentligen bara är bukfyllnad utan att göra någon nytta, bör du undvika att komma i kontakt med den. Med en matkasse slipper du gå i butiker och se den ena härligheten efter den andra dukas upp fram för ögonen på dig. Det är med andra ord första steget mot ett nyttigare du.

Bra mat ger bra psyke

De flesta tänker inte på det men bra mat ger bättre psyke och stabilitet. Om du ständigt får i dig socker och onyttiga ämnen så fungerar inte hjärnan som den borde på samma sätt. Det gäller exempelvis både socker och alkohol. Vill du kunna tänka klarare, ta bättre beslut och tampas med livet på ett bra sätt, så bör du redan nu tänka på vad du stoppar i dig. Har du ett yrke som kräver mycket ansvar eller tankeverksamhet, är bra mat nyckeln till bättre beslutsfattande. Om du går igenom en svår period i livet som kanske innebär en skilsmässa eller ett dödsfall, så kan maten också vara en hjälp på traven mot en mindre deppig tid.